Ellen de Jong

Trainer

Dekkeilid

Ellen de Jong is organisatieadviseur, trainer en coach. Zij is afgestudeerd als juriste aan de Rijksuniversiteit Leiden en heeft gewerkt als leidinggevende bij de Consumentenbond en diverse gemeenten met HR als aandachtsgebied. Sinds 2013 is Ellen gevestigd als zelfstandig organisatieadviseur, trainer en coach en samenwerkingspartner van Dekkei Groep ua. Zij is onder meer opgeleid in Coaching door de jaaropleiding bij School voor Coaching, Groepsdynamische processen in organisaties bij het Sioo, Systemisch werken in organisaties bij het Hellinger Instituut) en in NLP en Transactionele analyse. Ellen is gecertificeerd Insights practitioner met een ruime ervaring in zowel teamcoaching als individuele coaching.

Ellen is enthousiast en resultaatgericht, opdrachtgevers waarderen haar sterke mensgerichtheid en coaching vaardigheden. Ze heeft een sterk analytisch vermogen en conceptueel inzicht, oog voor verandering en is altijd gericht op samenwerking 

specialisme

  • Insights Discovery gebruiken als ondersteunend instrument bij teamtrajecten en leiderschapsontwikkeling.
  • Bij Hellinger geschoold in systemisch werk in organisaties en in het systemisch adviseren.

werkterrein

Teamontwikkeling en -coaching, Management Development.


voorbeelden van werkervaring

  • 24 Jaar ervaring als leidinggevende in veranderende organisaties zoals de Consumentenbond (grote reorganisatie na wegvallen substantiële subsidie waarna kostendekkend moest worden gewerkt) en de Gemeente Katwijk (deelgenomen aan de projectorganisatie die de fusie van de gemeentes Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg voorbereidde).
  • Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Möbius. Trainer/coach in het Development Lab van een leiderschapsprogramma met als doel het ontwikkelen van een verbindende stijl van leidinggeven voor het middenkader, Gestart 2014, gecontracteerd t/m 2018.
  • Teamtraject van 10 dagdelen van het MT van een sector van het Horizon College te Alkmaar met als doel de samenwerking naar een hoger plan te brengen, elkaars kwaliteiten beter te herkennen en benutten, verantwoordelijkheden lager in de organisatie te leggen en de overlegstructuren effectiever te maken.
  • Diverse teamtrajecten, gebruikmakend van Insights Discovery, bij de Juridische Faculteit van de Universiteit van Leiden.
  • Faciliteren Strategy Event voor 100 medewerkers van Neste Raffinaderij. Bevorderen van feedback geven met behulp van Insights Discovery als kleurentaal.

Klik voor het LinkedIn profiel van Ellen