arrow_drop_up arrow_drop_down
13 november 2018 

Een teamuitje met een dikke +

Veel organisaties investeren in jaarlijkse ‘uitjes’.  Heel goed, want het is waardevol om met collega’s in een andere setting dan de werkomgeving iets leuks te doen en elkaar zo op een andere manier te leren kennen. Het wordt ook beschouwd als een blijk van waardering richting de medewerkers en investeren in de teambuilding. Wat ons opvalt is dat deze meerwaarde meestal niet wordt geoogst. En dat vinden wij zonde.

Juist in deze setting, waar collega’s met elkaar op een speelse manier aan de slag gaan, komen patronen naar boven die in de zakelijke samenwerking ook zichtbaar zijn.  Wanneer wij met organisaties samenwerken, streven we ernaar om alle interventies die wij doen, in te passen in een groter verhaal, de brede context, de visie/strategie van de organisatie. Een event past daar uitstekend in, mits je de ervaringen mee terugneemt naar de context van de werkvloer. En dit hoeft de pret van het uitje echt niet te drukken. Integendeel! Het plezier van het uitje neem je juist mee naar de werkvloer. Het nabespreken hoeft ook niet in dezelfde setting te gebeuren; het kan ook later bij een aparte sessie weer terug ‘op de zaak’.

Zij gingen u voor

 • Een jong, innovatief en snel groeiend bedrijf, voortgekomen uit samenwerking ontstaan bij de TU-Delft, ziet in dat samenwerking meer aandacht vraagt. Een bedrijf in de opbouwfase, waarin iedereen als vanzelfsprekend wist wat er te doen viel en wie het beste wat kon doen, is anders dan een bedrijf van 150 mensen. Ondanks het feit dat er nog steeds een enorme gedrevenheid was en men goed en flexibel kon omgaan met de vragen van de klanten, werd de meerwaarde gezien van een investering in de medewerkers. Alle medewerkers kregen een Insightsprofiel wat maakte dat er meer zelfinzicht was en aandacht voor verschillende voorkeuren in communicatiestijlen.
  Tijdens het jaarlijkse uitje op het strand van Scheveningen, wilde men de kleurentaal een opleving geven. Tegelijkertijd moest de workshop vooral leuk (!) zijn. Niet te serieus. Niet teveel gepraat.

  Bij dit event waren ongeveer 120 medewerkers aanwezig. Dekkeigroep ging met vier trainers aan de slag en bouwde een programma waarbij de deelnemers actief aan het bouwen gingen, met een competitief element en Insightsmatten op het strand.
  Er was plezier en tegelijkertijd kon men toch ook weer even kennismaken met elkaars voorkeursstijlen in de samenwerking. De borrel daarna smaakte er niet minder om en daar kon men met een knipoog nog eens terugkijken naar de bijna-botsingen en superstunten in de samenwerking.

 • Een raffinaderij belde ons rond Sinterklaas op of we een workshop wilden verzorgen tijdens hun jaarlijkse strategy event, vlak voor Kerst. Voor 100 mannen en een paar vrouwen. De sleutelwoorden waren Feedback, Kleurentaal, Fun. De volgende dag lag een offerte bij de klant en was de Dekkeipartner al druk aan de slag om vanuit de partners en kringleden vijf trainers bij elkaar te zoeken en verder te brainstormen over een programma. Toen vier dagen later de opdracht aan Dekkei was gegund hadden we nog negen dagen om het programma uit te werken en voor te bereiden. De medewerkers kregen allemaal een Insightsprofiel, dus moesten ook de vragenlijsten worden uitgezet en ingevuld, en de profielen worden gegenereerd en ingebonden. Met de zes trainers werden twee Skype-overleggen ingepland waarin het programma zijn uiteindelijke vorm kreeg en iedereen zijn bijdrage kon meegeven. Het werd een kleurrijk programma met een plenair deel, waarbij een toneelstukje werd opgevoerd rond een casus die bij het bedrijf echt speelde, om de kleuren te illustreren. Dit leidde al tot grote hilariteit en herkenbaarheid. Daarna werden in subgroepen de profielen uitgedeeld en kon er ook op individueel niveau aandacht zijn voor de voorkeursstijlen. Bovendien was hier aandacht voor kennismaken en ontmoeten. Daarna werd het geven en ontvangen van feedback vanuit de kleuren toegelicht en op de mat geoefend. Plenair sloten we af met een prachtige groepsfoto waarbij ook de kleuren weer een prominente rol speelden.

De kracht van Dekkei Groep

Een community met veel verschillende skills. Met professionals die:

 1. Ervaring hebben in het werken met groep
 2. Een agenda hebben die nog ruimte heeft voor onverwachte opdrachten
 3. Het leuk vinden om voor iedere uitdaging een creatieve oplossing te vinden
 4. Geen genoegen nemen met standaard oplossingen
 5. De sprong in het diepe wagen en vertrouwen op eigen oplossend vermogen
 6. Wel altijd het doel van de opdrachtgever voor ogen hebben

Wat kunnen we nog meer?

Wij fungeren voor onze klanten als regisseur van hun trajecten. Na een zorgvuldige intake zetten wij de juiste collega’s met de juiste expertise in. Je kunt daarbij zelfs denken aan:

 • Story-telling
 • In gesprek in de natuur
 • Outdooractiviteiten
 • Paardencoaching
 • Puzzeltochten met GPS-caching
 • Boksworkshop
 • Theatersport
 • Systeemopstelingen
 • Kleurenworkshops

Meer weten? Neem contact met ons op.

Over de schrijver
Reactie plaatsen