Ton Plompen

Team- en organisatiecoach | Trainer

Ton is team- en organisatiecoach en trainer. Hij is opgeleid voor het onderwijs en heeft gewerkt als adviseur trainer en coach bij diverse organisatie-adviesbureaus. 

Sinds 2011 is Ton gevestigd als zelfstandig organisatieadviseur, trainer, coach. Vanaf 2015 is hij samenwerkingspartner van Dekkei Groep ua. Hij is onder meer opgeleid voor trainen en coachen bij de School voor Coaching en NLP-instituut IEP te Nijmegen. Hij is gecertificeerd Insights practitioner met ervaring in zowel team- als individuele coaching.

Ton is gedreven om het beste uit individuen en teams te halen. Hij is in staat mensen in zijn eigen enthousiasme mee te nemen. Hij gaat uit van wat er goed gaat en neem dit mee als uitgangspunt, op zoek naar de oplossing.

Opdrachtgevers vinden hem volhardend, inlevend en betrokken, concreet, creatief.

Meer weten? Neem contact op via Ton@dekkeigroep.com

De Kei van Ton

"Mijn steen is een persoonlijk geschenk. Hij staat voor mij symbool voor authenticiteit. Ieder mens mag zijn zoals hij of zij is. 

Ik zie het is mijn persoonlijke missie om de steen soms te verplaatsen, zodat er andere krachten overheen gaan, er soms wat scherpere kantjes afgeslepen worden. Echter steeds met behoud van eigen identitiet en authenticiteit".

Hoe is het zo gekomen

Mijn roots liggen in het onderwijs. Na een aantal jaren voor de klas te hebben gestaan, maakte ik de overstap naar begeleiding en training, in eerste instantie in het onderwijs, later in het bedrijfsleven, maar ook voor gemeentes.

Een interessante opdracht voerde ik uit waar de bedrijfsvoering van vier afzonderlijke gemeentes in een gezamenlijke, meer zakelijke, organisatie getransformeerd moest worden. Met name de aanpassing van de bedrijfscultuur vergde veel aandacht.

Na een aantal jaren voor diverse organisatie-adviesbureaus gewerkt te hebben, besloot ik in 2011 me als zelfstandig adviseur verder te onwikkelen . En tja, dan moet je er ook stáán. En soms voeltdat alleen. Ik besloot me aan te sluiten bij de Dekkei Groep. Ik ontmoet daar fijne gelijkgestemden. Met menigeen heb ik mooie projecten mogen verzorgen. Ik vind bij Dekkeiinspiratie, samenwekring en fijne collega's. Bovendien slaan we de handen ineen als we aan een opdracht werken waar meerdere expertises vereist zijn. 


Werkterrein


Persoonlijke stijl

Wat anderen zeggen over Ton

"Ik waardeerde Ton om zijn inzet, zijn altijd positieve instelling en het samen sparren als er eens een issue moest worden opgelost."

Eus Flapper, manager Facilitaire Zaken bij Servicepunt71

"Hij heeft altijd originele ideeën over hoe je bepaalde onderwerpen aan kan pakken binnen een training of persoonlijke coaching en stemt daarbij zijn programma goed af op wat er op dat moment nodig is".

Anette Moerkerken, HR adviseur bij Jeugdbescherming Amsterdam

"Prima ondersteuning, prima man!"

Willem Zijlstra, directeur Gezondheidszorg, ROC Horizon College

"In de bijeenkomsten met het manegementteam van de gemeente Culemborg stond er geen anonieme coach maar een enthousiaste persoon die waar nodig niet schroomde om scherpte aan te brengen. Kortom, een begeleider met 'meerwaarde'."

Peter van der Veer, directeur Bedrijfsvoering bij Gemeente Veenendaal