arrow_drop_up arrow_drop_down
6 december 2016 

Voordelen e-learning voor je klant


Je kan e-learning gebruiken om jouw trainingen veel aantrekkelijker te maken voor je klant. Door de hulpmiddelen, die er zijn kan je een grote afwisselingen in werkvormen aanbieden. En die tools zijn ook vaak gratis.

Delen van het lesmateriaal,  zijn ook vaak goed te gebruiken voor je marketing. Bekijk de video eens.

Voordelen e-learning voor je klant

het gebruik maken van kleine stukjes lesstof

Voor een online cursus kan je gebruik maken van betrekkelijk kleine bouwstenen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan video’s, korte presentaties, animaties e.d.

Waarom is dat handig?

 • ze zijn gemakkelijk overal in de cursus te plaatsen
 • ze maken variatie in werkvormen eenvoudiger
 • ze maken persoonlijke leerpaden gemakkelijker te realiseren
 • ze zijn eenvoudig met een tablet of mobiel te bekijken
 • ze zijn op plekken te gebruiken waar het kort en relevant moet zijn. Denk daarbij aan een werkomgeving, waar je korte video voor veilig werken kan gebruiken
 • eenvoudig te produceren en te vervangen
infographic voordelen e-learning voor je klant

voordelen voordelen e-learning voor je klant infographic

voordelen e-learning voor je klant op een rij

persoonlijk leerpad

Je blijft beter gemotiveerd als je materiaal krijgt dat precies aansluit bij jouw niveau en jouw leerbehoefte. Dat is met e-learning haalbaar, want door kleine toetsen tussendoor kan je er achter komen wat iemand wel of niet weet. Afhankelijk daarvan kan je meer of minder leerstof aanbieden.

herhalen mogelijk

Oefenen zolang jij het nodig vindt. Lastige stukjes kun je herhalen zo veel als je wilt. Makkelijke stukken kun je eventueel overslaan.

rijkere leeromgeving

Door de grotere afwisseling, die je kan bieden, wordt het leren uitdagender. Denk aan de afwisseling in tekst en video. Maar ook samenwerken in communities in groepen van bijvoorbeeld Facebook. De deelnemers kunnen elkaar helpen en ondersteunen.

lesstof actueel houden

Niet zo spectaculair, maar wel erg gemakkelijk. Omdat je lesmateriaal op 1 plek staat hoef je het maar op een plek aan te passen en al je klanten hebben het direct. Je kan het nieuws van de dag toevoegen als het nodig is.

gebruik van vele werkvormen

Zomaar wat voorbeelden:

 • je gebruikt sociale media om een les voor te bereiden. Je vraagt de deelnemers foto’s over een bepaald onderwerp via Instagram met elkaar te delen
 • je kan brainstormen op internet met een mindmap in een Skype bijeenkomst waardoor je iedereen erbij betrekt
 • je kan via allerlei polls je cursisten vragen hoe ze over een onderwerp denken (tool bijvoorbeeld Poll Maker)
 • je kan via Padlet, de gele briefjes. ideeën verzamelen, maar niet alleen met tekst, maar ook met foto’s
 • samen lesmateriaal over een onderwerp laten maken
Padlet

Padlet

samenwerken

Dan kan natuurlijk altijd al. Maar met e-learning hoeft het niet op hetzelfde tijdstip. Je kan bijvoorbeeld in een Facebookgroep met elkaar een probleem oplossen door een discussie die plaats vindt over een aantal dagen.

onafhankelijk van plaats en tijd

Je klant kan zelf bepalen wanneer hij aan de cursus werkt. Hij hoeft niet meer op een vaste plaats en een vaste tijd ergens te zijn.

je kunt beter monitoren waar je klant is

Als jij ziet dat een klant niet verder komt in het leertraject, kun je makkelijk even contact zoeken en een tip geven hoe hij weer door kan gaan.
Uiteindelijk maken al deze voordelen dat je klant zijn doelen in de cursus ook echt haalt. Daarmee kweek jij dus tevreden klanten, die graag bij je terugkomen voor een andere cursus en die je bij collega’s en vrienden gaan aanbevelen.

samenvatting

Je ziet dat je veel kunt met e-learning. Dat is ook voor jou een kans om je klant goed van dienst te kunnen zijn en je omzet te vergroten. Wat houd je tegen om aan slag te gaan? Download ons gratis e-book.

Over de schrijver
Reactie plaatsen