12 december 2019 

Werkoverleg (5 Tips)

Werkoverleg, tja we blijken niet zonder te kunnen. We willen elkaar tenslotte informeren, we willen gezamenlijke besluiten nemen. En… we willen elkaar ook wel weer eens zien. Maar zó vaak zie ik medewerkers die zich zuchtend en steunend naar een vergadering slepen en er ook weer zuchtend en doodmoe uitkomen. En dat is zonde van alle tijd en energie. Het kan zoveel anders. Alleen, ik zie dat weinig om me heen gebeuren.

Zo maar een greep uit de klachten die wij vaak horen:

  • We zitten uren te bazelen, maar er worden nauwelijks besluiten genomen
  • Mensen nemen nauwelijks de moeite (en de tijd) om punten goed voor te bereiden
  • En áls we dan al besluiten nemen, worden ze vaak weer teruggedraaid
  • Er zijn steeds dezelfde mensen aan het woord
  • De vergaderingen duren heel lang, terwijl er nog zoveel werk op me te wachten ligt
  • Het is niet duidelijk wie er verantwoordelijk is voor de agenda en wie de vergadering voorzit
  • Ik heb mijn zorgen en ideeën op tafel gelegd maar ik verwacht niet dat er wat mee wordt gedaan.

Ik geef je, in een aantal filmpjes, een paar tis om je werkoverleg te verbeteren.

Tip 1:

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down